PODELITE

Na šta obratiti pažnju pri odabiru rent a car agencije?

PronadjiAuto 27 Mar 2022 komentara: 0 pregleda: 1090
Na šta obratiti pažnju pri odabiru rent a car agencije?

Ukoliko idete na put ili vam je potreban automobil radi lakšeg kretanja po gradu, iznajmljivanje automobila je najlakši način da u kratkom roku sebi obezbedite vozilo. Sa obzirom da danas postoji veliki broj rent a car agencija, teško je doneti odluku koju agenciju izabrati.

Sa obzirom na to da agencije nude različite cene kao i brojne dodatne pogodnosti, pri odabiru agencije ne smete preskočiti određene kriterijume, kako biste bili sigurni da ste odabrali najsigurniju i najpovoljniju opciju za vas.

U nastavku teksta naveli smo nekoliko bitnih stavki na koje treba obratiti pažnju kada birate agenciju za iznajmljivanje vozila.


#1 Vozni park - izbor i dostupnost vozila


Prva stvar koju ljudi gledaju kada biraju rent a car agenciju je izbor vozila koje ona nudi.

U zavisnosti od vaših potreba i razloga iznajmljivanja vozila, možete odabrati različite klase vozila. Ukoliko vam je potrebno malo vozilo za grad, sasvim je dovoljno da iznajmite model Fiat Panda bez depozita, dok je za duže putovanje ili ako se u kolima prevozi više osoba ipak potreban komforniji i veći automobil.

Nakon što ste odabrali vozilo po vašoj meri, neophodno je poslati upit agenciji, da bi proverili da li je željeno vozilo slobodno za određeni datum. Ako vozilo iznajmljujete u letnjem periodu ili za vreme praznika veće su šanse da je model koji želite već rezervisan, pa bi upit trebalo poslati što ranije.


#2 Cena vozila zavisi od više faktora


Cena iznajmljivanja vozila, pored klase vozila koje iznajmljujete zavisi i od perioda i dužine trajanja najma automobila, kao i od grada u kojem se agencija nalazi. U većim gradovima je i veća tražnja za automobilima, pa je samim tim i cena iznajmljivanja veća.

Cena iznajmljivanja se računa po danu, međutim većina agencija ima pravilo da daje određene pogodnosti u ceni na duži period iznajmljivanja automobila. Što je duži rok, iznajmljivanje je povoljnije. To znači da će cena iznajmljivanja vozila po danu biti povoljnija ukoliko ga iznajmljujete na više dana.


Rent a car crveni
 

Kada birate agenciju uporedite cene istog modela automobila kod više rent a car agencija jer se cene u zavisnosti od agencije mogu znatno razlikovati.

Takođe, one agencije koje u svom katalogu nude nove modele vozila imaju veću cenu od onih agencija koji nude pretežno vozila koja su starija.


#3 Reputacija agencije i dodatne usluge koje nude


Veoma je bitno proveriti reputaciju agencije pre nego što iznajmite automobil. Postoje određene agencije koje su poznate po pouzdanosti i kvalitetu usluga, ali su njihove cene obično malo veće. Niže cene će imati one agencije koje su skoro počele sa radom kako bi privukle svoje klijente i stekle reputaciju.

Agenciju možete odabrati i po preporuci prijatelja koji je imao pozitivno iskustvo u korišćenju usluga kompanije.

Usluge koje one nude moraju biti kvalitetne i ne smeju imati skrivene troškove. Profesionalne agencije nemaju skrivene troškove već svoje klijente unapred obaveštavaju o dodatnoj doplati za pojedine usluge kao što su auto sedišta za decu, putovanje van zemlje i ostale dodatne usluge koje nisu uključene u osnovnu cenu.

Nakon što vam agencija ponudi niz dodatnih usluga, odaberite one koje su vam stvarno potrebne i koje će vam koristiti, kako ne bi imali nepotrebne troškove. Na primer GPS vam može biti od koristi ako putujete van granica zemlje, ali ukoliko ste automobil iznajmili radi gradske vožnje onda možete uštedeti novac i koristiti mape na vašem pametnom telefonu.

Dobro pročitajte ugovor koji sklapate sa agencijom kako ne bi došlo do neprijatnih iskustava.


#4 Osiguranje vozila - odaberite vrstu osiguranja koja vam je potrebna


Najveći broj rent a car agencija uz iznajmljivanje svojih vozila daje osnovno osiguranje i u cenu uračunava i pomoć na putu, dok će Kasko osiguranje zahtevati dodatnu doplatu.

U zavisnosti od klase vozila koje odaberete i svrhe u koju iznajmljujete auto, odlučite da li vam je potrebno dodatno osiguranje.

Ukoliko iznajmljujete luksuzno vozilo velike vrednosti, dodatna doplata za osiguranje je isplativija u odnosu na potencijalne troškove koje biste imali ukoliko dođe do nezgode. Takođe ukoliko planirate put van grada, osiguranje je sigurna i bezbedna opcija.

Ukoliko odabiru rent a car agencije pristupite neozbiljno, to može imati loše posledice po vas, kako novčane, tako i u kvalitetu usluga za koje taj novac dobijate. Iz tog razloga treba pažljivo istražiti sve opcije koje imate i odabrati onu koja se najviše uklapa u vaš budžet i očekivanja. Nadamo se da smo vam ovim tekstom pomogli da odaberete onu agenciju koja će vam po najpovoljnijoj ceni ponuditi usluge koje su vam potrebne. Pratite naša uputstva i nećete pogrešiti!

 

rent a car agencija

KOMENTARI (0)

Dodaj komentar


Kontaktirajte nas

PronadjiAuto
Telefon:
Email: office@pronadjiauto.com

Korisne adrese

Izdvojeno