PODELITE

Vožnja i problemi sa vidom

Nenad Savić 03 Jun 2023 komentara: 0 pregleda: 154
Vožnja i problemi sa vidom

 

Za vožnju je potrebno imati dobar vid. Zakoni i saobraćajna pravila strogo naglašavaju važnost da vozači budu sposobni da vide dovoljno daleko i jasno.

 

Opasnosti povezane sa lošim vidom

Vozači sa lošim vidom su prilikom vožnje u velikoj meri ograničeni iz sledećih razloga:

  • ne mogu da uoče i prepoznaju opasnost na vreme,
  • pogrešno procenjuju rastojanja i brzine drugih učesnika u saobraćaju i pri tome i sebe i njih dovode u opasnost,
  • ne mogu jasno da vide objekte na putu (zaustavljeno vozilo, rupe i prepreke na putu, itd)
  • ne mogu da identifikuju i pročitaju saobraćajne znake i simbole pored puta
  • ne mogu na odgovarajući način da reaguju na nagle promene situacija i uslova na putu
  • zbog slabog vida mogu da prouzrokuju saobraćajnu nesreću

Ukoliko je slabovidost malo ili umereno izražena, lako se koriguje naočarima ili kontaktnim sočivama. Na žalost, kod težih slučajeva, sposobnost vozača je u toj meri ograničena što se preporučuje apstinencija od vožnje.

 

Faktori koji su povezani sa dobrim vidom

Oštrina vida je sposobnost oka da jasno vidi detalje i razlikuje objekte na određenoj udaljenosti. Meri se pomoću Snelenove kartice, gde se vid 20/20 smatra normalnim. Oštrina oka može da bude narušena usled nekih bolesti poput kratkovidnosti (miopija), dalekovidnosti (hipermetropija), astigmatizma, itd.

Percepcija dubine omogućava vozačima da precizno procene udaljenost, što je ključno za promenu trake, uključivanje u  saobraćaj ili manevri pri parkiranju i prolasku kroz uske ulice. Oslanja se na sposobnost mozga da obrađuje vizuelne signale iz oba oka.

Raspoznavanje boja je važno za pravilnu identifikaciju svtla na semaforu, saobraćajnih znakova i signala. Nesposobnost raspoznavanja boja se zove daltonizam i u velikoj meri umanjuje sposobnost za vožnju.

Noćni vid. Vožnja noću i pri smanjenjoj vidljivosti (zbog magle, jake kiše, snega, prašine, itd) predstavlja veliki izazov za vozače. Posebno je nezgodno kada vozača zaslepljuju farovi drugih vozila koja mu dolaze u susret. Poremećaj noćnog vida može da bude i rezultat pojave katarakte, glaukoma ili usled dejstva nekih lekova.

Periferni vid. Pored toga što treba dobro da vidi direktno ispred sebe, vozač mora da ima i dobar periferni vid. Periferni vid omogućava vozačima da detektuju objekte i kretanja na obodu njihovog vidnog polja. Dobar periferni vid je neophodan kako bi se dobile informacije o okruženju, prisustvu i kretanju drugih vozila, pešaka i potencijalnih opasnosti.

naocare

Provere vida

Dosta ljudi se nemarno odnose prema svom vidu. Iako sumnjaju i osećaju da im vid slabi, ne obraćaju pažnju i ne preduzimaju potrebne mere. Sve dok ne bude prekasno.

 

Kada se vid proverava?

Zakonska je obaveza da se vid proveri još pre polaganja vozačkog ispita na sistematskom pregledu. Ako rezultati nisu dobri, onda kandidat ne može da polaže za vozačku dozvolu.

Za profesionalne vozače kamiona, autobusa, kombi vozila koja vrše linijski prevoz, taksiste i sl., propisani su obavezni redovni godišnji oftamološki pregledi.

Svi vozači, posebno oni koji su često na putevima, koji voze noću i u lošim vremenskim uslovima, ili ako posumnaju da im vid počinje slabiti, treba samoinicijativno da ga provere.

Policija i sudski organi mogu naknadno da pošalju vozača, za koji posumnjaju da ima loš vid, na vanredni očni pregled. Ukoliko se na pregledu ustanovi da je zbog slabog vida nesposoban za vožnju, vozačka dozvola se može oduzeti.

Vid se proverava i u slučajevima saobraćajne nesreće.

Svako može sam da izvrši samo kontrolu – potrebno je da bude u stanju da identifikuje brojeve i slova na registarskim tablicama sa udaljenosti od 20 metara.

 

Saveti za vozače

Naočare treba da budu uredne i čiste. Mrlje i otisci od prstiju na staklu mogu da ometaju pogled, zato treba pri sebi imati krpice i maramice za brisanje naočara.

Zbog napora tokom vožnje oči se naprežu i mogu da se jave peckanja, sušenje oka ili konjuktivitis. Nije na odmet imati pri ruci veštačke suze kako bi se oči malo osvežile.

Preporučuje se da vozač ponese rezervne naočare u slučaju da se one oštete ili slome.

Rezervne naočare se preporučuju i u slučaju kada vozač koristi kontaktna sočiva. Sočiva mogu da izazovu iritacije, neprijatnosti i iritacije na oku, u težim slučajevima i pojavu ogrebotina, konjuktivitisa i keratitisa. Tada je porebno da se sočiva izvade kako ne bi još više oštetili rožnjaču oka.

Ako vozač ima nedostatak suza, glaukom, kataraktu ili neku drugu hroničnu bolest očiju, treba obavezno kod sebe da ima propisanu terapiju.

Ukoliko se oči previše umore, potrebno ja napraviti pauzu ili prepustiti volan suvozaču.

Kada je sunce jako treba koristiti naočare za sunce. One štite oči od štetnog UV zračenja, sjaja i bleska sunčeve svetlosti koja je posebno izraženo na otvorenim putevima (zimi je izuzetno jak i nezgodan blesak od snega), prašine, vetra, insekata. Naočari za sunce su prevencija od umora očiju koja se na svetlu i jakom suncu naprežu i zamaraju. Njih treba nositi i kada je oblačno, zato što UV zraci mogu da prođu kroz oblake. Vozači koji nose naočare sa dioptrijom mogu da odaberu fotogrej stakla ili klipove za sunce koji se stavljaju iznad dioptrijskog stakla.

 

Završna reč

Dobar vid je ključan za bezbednu vožnju zato što omogućava vozačima da tačno i navremeno opažaju i interpretiraju vizuelne informacije koje su neophodne za donošenje brzih i pravilnih odluka. Redovni pregledi očiju su veoma važni za održavanje dobrog vida i identifikaciju problema sa vidom koji mogu uticati na bezbednost vožnje. Zato nemojte da ih preskačete!

 

Slike https://www.pexels.com/

problimi sa vidom, vožnja i problemi sa vidom, vožnja sa naočarima, loš vid, loš vid kod vozača

KOMENTARI (0)

Dodaj komentar


Kontaktirajte nas

PronadjiAuto
Telefon:
Email: office@pronadjiauto.com

Korisne adrese

Izdvojeno