PODELITE

Tehnički pregled bez zakazivanja i koliko ranije može da se uradi tehnički pregled

PronadjiAuto 08 Aug 2023 komentara: 0 pregleda: 217
Tehnički pregled bez zakazivanja i koliko ranije može da se uradi tehnički pregled


Od jedne do druge registracije vreme prođe jako brzo, nekako nam se čini kao da imamo registraciju na nekoliko meseci. Mnogo obaveza koje imamo svakog dana skreću pažnju sa ove obaveze, pa se često dešava da se setimo u poslednji čas, zar ne?

Tada prvo što pada na pamet je guglanje “tehnički pregled bez zakazivanja”, kako bi se to obavilo što pre. Ako vas zanima gde u Beogradu možete uraditi tehnički pregled bez zakazivanja termina i da li je to uopšte moguće po novom zakonu, saznajte u nastavku teksta.

Takođe, oni koji o registraciji razmišljaju na vreme, daćemo vam informaciju koliko ranije može da se uradi tehnički pregled.


Da li je moguće uraditi tehnički pregled bez zakazivanja?


Svedoci smo čestih promena u zakonu vezanom za registraciju i tehnički pregled motornih vozila. Jedna od promena koja se desila prethodnih godina je i obavezno zakazivanje termina. Što znači da tehnički pregled bez zakazivanja nije moguć.

Ali nemojte klonuti duhom, ima rešenja i za vas kojima nije ostalo previše vremena do isteka registracije. Jedan od centara koji poseduje veći broj tehnoloških linija i koji ima kapacitet da obavi veliki broj pregleda na dnevnom nivou je DON registracija.

S’ obzirom na ovu činjenicu sigurni smo da ćete pronaći slobodan termin svega nekoliko dana unapred, što je dosta kraći period kao kod nekih koji su nedeljama bez slobodnog termina.


Koliko ranije može da se uradi tehnički pregled?


Poznato je da smo narod koji sve radi u poslednjem trenutku, ali kada je u pitanju registracija vozila, savetujemo da ipak o tome razmišljate na vreme. Zašto stvarati dodatne troškove i nervozu, kada sve to može biti odrađeno jednostavnije.

Tehnički pregled možete uraditi najranije 30 dana pre isteka registracije. I svima savetujemo da pregled uradite što ranije, jer nikada ne znate koje dodatne komplikacije mogu da se pojave.

Ovo su neki od razloga zašto savetujemo da uradite tehnički pregled, ali i kompletnu registraciju, pre isteka:

 • kada istekne registracija morate šlepati vozilo do tehničkog pregleda, dodatni trošak;
 • ukoliko vas zaustavi policija nakon isteka registracije bićete kažnjeni, dodatni trošak;
 • ako od registracije prođe više od 30 dana morate vratiti tablice i saobraćajnu pa ponovo da izvedite nove isprave, dodatni trošak;
 • u takvim situacijama postajete nervozniji, možda nećete odmah pronaći slobodan termin i nećete moći da koristite vozilo.


Šta je potrebno za tehnički pregled?


Prvi korak do produženja registracije je uspešno obavljen tehnički pregled. Za tehnički pregled potrebno je da dostavite:

 • ličnu kartu,
 • saobraćajnu dozvolu,
 • potvrdu ukoliko vaše vozilo ide na autogas,
 • ovlašćenje ako vozilo nije na vaše ime.

 

Pre dolaska na tehnički pregled proverite ispravnost vozila. Obratite pažnju na kompletnu signalizaciju, ispravnost svih elemenata (brave, brisači, itd), kočioni sistem, izduvne gasove, gume, veća fizička oštećenja na karoseriji.


Vožnja nakon isteka registracije


Svesni smo da većina vozača smatra da neće zaboraviti na registraciju kada za to dođe vreme, ali naš savet je da ipak napravite neki podsetnik. Dobra opcija je upisivanje u neku aplikaciju na telefonu koja će vas obavestiti na vreme.

Zašto je to važno? Zato što nije dozvoljena vožnja nakon isteka registracije. Registracija vozila važi do ponoći datuma koji se nalazi na registracionoj nalepnici. Nakon tog datuma ne smete biti učesnik u saobraćaju, ako vas zaustavi policija platićete kaznu. Kazna se kreće od 5.000-20.000 dinara u zavisnosti od perioda koji je prošao nakon isteka.


Sve usluge na jednom mestu


Bez obzira da li radite produžavanje registracije, prvu registraciju, kupujete ili prodajete vozilo, menjate dokumenta zbog promene prebivališta, sve možete obaviti u nekoj od lokacija “Don registracije”.

Usluge koje vrše u centru za tehni;ke preglede ili u bilo kojoj poslovnici:

 • tehnički pregled svih vozila i prikolica;
 • osiguranje vozila;
 • izdavanje registarskih nalepnica;
 • izdavanje saobraćajnih dozvola;
 • izdavanje probnih tablica
 • izdavanje tablica;
 • prenos vlasništva;
 • kupoprodajni ugovori;
 • atest i reatest;
 • uvoz i carinjenje.


Kako zakazati tehnički pregled?


Iako sve poslovnice DON Registracije vozila mogu dnevno obaviti veliki broj tehničkih pregleda, zbog novog zakona taj broj je malo ograničen. Zato je potrebno da zakažete termin, a to je najbolje učiniti pozivom na broj telefona. Takođe, ukoliko je istekla registracija, možete ih kontaktirati i za transport vozila do centra.

Posetite njihov sajt don-registracija.com na kome možete pronaći kontakt telefon, kalkulator registracije, sve lokacije i druge korisne informacije.

Slike: don-registracija.com

tehnički pregled,tehnički pregled bez zakazivanja

KOMENTARI (0)

Dodaj komentar


Kontaktirajte nas

PronadjiAuto
Telefon:
Email: office@pronadjiauto.com

Korisne adrese

Izdvojeno