PODELITE

Program lojalnosti u rent a car agencijama

PronadjiAuto 04 Jan 2021 komentara: 2 pregleda: 1025
Program lojalnosti u rent a car agencijama

Svaka firma, manja ili veća teži ka tome da ostvari siguran i utaban put ka uspešnom poslovanju, što podrazumeva stalno preispitivanje tržišta, analize i konstantno podizanje lestvice na viši nivo.

Danas, kada je konkurencija ogromna, na tržištu robe i usluga je važno zadržati kupca, odnosno klijenta. Održavanje srećnog kupca osigurava kontinuitet poslovanja i dodatno privlači nove kupce.

Dovođenje novog kupca je vrlo težak zadatak u svakoj  industriji, ali mnogo je teži u uslužnoj delatnosti i posebno u poslovanju iznajmljivanja automobila.

Zato mnoge rent a car agencije nude i program lojalnosti koji obuhvata razne pogodnosti kao što su :

  • popust na cenu
  • besplatne dodatne usluge i oprema
  • VIP status


Koliko je program lojalnosti bitan za uspešno poslovanje?


U 21. veku možemo slobodno reći da su potrošački programi lojalnosti jedna od najjačih formi marketinga.

Često se pojmovi program lojalnosti i programi nagrada izjednačavaju, zapravo ovde se podrazumeva da svaki stalni klijent bude nagrađen kada ponovi kupovinu ili koristi uslugu.  Ako pitate klijente zašto su verni nekoj kompaniji, prodavnici, brendu, agenciji i sl.reći će da je to zbog cene i kvaliteta proizvoda ili usluga. Naravno da je jeftinija rent a car usluga primamljivija od skuplje, kao i svaka roba.

Klijenti koji koriste program lojalnosti stiču utisak da su deo kompanije, da se ceni njihova odanost i imaju utisak persononalizovanog odnosa. Niko ne voli hladan i pomalo dosadan korporativni marketing.


Koje pogodnosti nude rent a car agencije u programu lojalnosti?


Kao što smo već pomenuli najčešće se nudi popust na cenu, koji obuhvata popust od recimo 5 % na svaki najam vozila. Pored popusta dobija se i besplatna viša grupa vozila posle određenog broja iznajmljivanja, kao i besplatno gorivo i besplatna dostava na adresu.

Takođe, neke rent a car agencije nude i popust na svaku vašu preporuku, što znači da ako vi preporučite agenciju vašem priijatelju i on iznajmi auto, oboje  dobijate popust.

Sve ove navedene pogodnosti čine se kao dobar razlog za korišćenje programa lojalnosti, pogotovo ako ste stalni klijent i usluge iznajmljivanja vozila su vam često potrebne.


Da li su svi programi lojalnosti uspešni u poslovanju?


Ako govorimo uopšteno o programima lojalnosti, nisu svi oni uvek uspešni i  ne postoji garancija da će uroditi uvek plodom. Prelomni trenutak je kažu famozna treća kupovina. Od nje zavisi da li će klijenat ostati i postati "lojalan". U SAD čak 90% kompanija ima neki loyalty program, 77% potrošača se priključuje nekom programu, ali od toga oko 50% ostaje aktivno.

Gradjenje lojalnosti je jedan dugoročan plan i mora da se precizno postavi i definiše, fokus je uvek na potrošaču i kako mu prići i iskoristiti sve raspoložive kanale komunikacije :

  • prodajni objekti,
  • sms poruke,
  • e-mail,
  • mobilne aplikacije,
  • društvene mreže...


I za kraj


Svet se razvija brzo i svakodnevno da ne kažemo iz minuta u minut se menja, ono što je bilo aktuelno pre 10 godina sada "ne radi posao" zato je u sadašnjem trenutku izgleda adut u poslovanju upravo dobro osmisliti i dizajnirati program lojalnosti.

Podelite sa nama u komentarima, da li koristite programe lojalnosti i koje je vaše mišljenje o njima?

 

rentacar, program lojalnosti, loyalty program, loyalty, rent a car beograd, retal car, najam vozila

KOMENTARI (2)

Lidija
05-Jan-21
Preporuči | +3

Ne koristim usluge rent a car agencija, ali programi lojalnosti postoje u skoro svim branšama. Nekad kao kartice za razne popuste, koje su u stvari upravo to. Kad je auto koji vozim u pitanju, imam karticu za program lojalnosti koje daje naša najveća kompanija koja prodaje naftne derivate, kao i karticu za pomoć na putu. Znači mi. Kad krenem na duži put, vozim mirne glave jer znam da, ne daj Bože da mi se nešto desi, u svako doba mogu da ih pozovem. A isto tako, kad sipam gorivo, ponekad na pumpi dobijem i kafu. Nije to ništa veliko, ali znači. To su one sitnice koje svi vole.

Lana
05-Jan-21
Preporuči | +3

Koristim recimo one kartice za popuste u megamarketima. Mislim da je to odlicna stvar, zato sto redovni kupci mogu dosta da ustede na mesecnom nivou. U rent a car agencijama nisam do sada imala prilike da uzmem taj program, ali sigurno da je takodje isplativ.

Dodaj komentar


Kontaktirajte nas

PronadjiAuto
Telefon:
Email: office@pronadjiauto.com

Korisne adrese

Izdvojeno