PODELITE

Najudobniji automobili za visoke vozače

Jelena Todorović 11 Sep 2023 komentara: 1 pregleda: 544
Najudobniji automobili za visoke vozače

Ako ste natprosečno visoki, verovatno ste više puta iskusili bolove u vratu, prilikom vožnje nekog malog auta. Lako je pretpostaviti da vam je jedina mogućnost da se smestite na mesto vozača nekog SUV-a ili kamioneta. Međutim, sa raznovrsnim asortimanom automobila koje danas postoje u ponudi, imate više opcija. Sastavili smo za vas listu najudobnijih automobila za visoke vozače, koji nude dovoljno prostora za glavu i noge, ono što vam i predstavlja najveći problem. A evo modela koje smo odabrali...

# Nissan Leaf

Nissan Leaf je tehnički kompaktan automobil, potpuno električan. Nudi mnogo prostora za visoke vozače, a dovoljno je prostran da na putovanjima može da primi do četiri putnika i njihovu opremu, s obzirom da pozadi ima prtljažnik od 850 litara. Ovaj naizgled mali, ali prostran automobil, omogućava vam komfornu vožnju, ali i mogućnost da preko svog pametnog telefona pratite gde ste ga parkirali. Uz to, ovaj električni auto vam pruža domet od 360 km, sa brzim i jednostavnim punjenjem. A s obzirom da era električnih vozila tek dolazi, uz osnovno održavanje baterije, bićete zbrinuti neko duže vreme.

# Chevrolet Colorado

Chevrolet Colorado je model u kome se susreću robusnost i snaga, kako bi se omogućilo nesmetano iskustvo vožnje. Ovaj pikap srednje veličine pruža snagu i performanse kakve imaju i njegove ostale kolege u klasi, ali je dizajn njegove prostrane kabine fokusiran na tišinu i udobnost, posebno za visoke vozače. Njegov 2.5 litarski četvorocilindrični motor troši od 12 litara po gradu, do 9.5 litara na putu, što za auto njegovih gabarita i snage uopšte ne zvuči loše.

# Hyundai Santa Fe

Čak i brzi odlazak u kupovinu, u vozilu kakav je Hyundai Santa Fe, deluje kao poslastica. Dovoljno je prostran za putnike, i nudi ogromnu količinu prtljažnog prostora od nešto više od 1.000 litara ako gledamo prostor iza sedišta, a čak 2.000 litara sa preklopljenim sedištima u drugom redu. Ni visoki vozači se neće osećati skučeno, jer ovaj auto nudi mnogo prostora za glavu i noge. Osim što je dobar za visoke, dobar je i za mame, koje razvoze decu gde god treba, i idu u velike nabavke.

Santa Fe pokreće 2.5 litarski četvorocilindrični motor koji troši od 9.5 litara po gradu, do 8.5 litara na autoputu. Uz sve to, za ono što pruža, cena mu je sasvim pristojna, pa ga zato definitivno treba uzeti u obzir, ukoliko tražite automobil za sebe.

# Honda Accord

Kada je u pitanju Honda Accord, može se reći da su se u ovom modelu susredli luksuz i efikasnost. Ova sofisticirana limuzina srednje veličine, jedna je od najboljih opcija za visoke vozače. Dolazi u različitim modelima, i sa isto tako različitim nivoima opreme, od kojih svaki pruža mirnu vožnju.

Sa 1.5 litarskim četvorocilindričnim motorom ispod haube, Honda Accord postiže potrošnju od 7.5 litara po gradu, i 6.2 na autoputu. A jedan je od definitivno najudobnijih automobila što se ulaženja tiče, za vozače svih visina, i nije preterano težak za kućni budžet.

# Ford Ranger

Ford Ranger je kompaktni i visokoprilagodljivi pikap sa gomilom mišića, što čak i visokim vozačima daje mogućnost da odu na mnoga mesta na koja druga vozila ne mogu, zahvaljujući svojoj sposobnosti da se nosi sa neravnim terenima. Njegovo relativno malo telo omogućava veoma dobro ubrzanje, ali to ne znači da će se visoki vozač osećati skučeno, jer mu je kabina veoma prostrana.

Ispod haube ima 2.3 litarski četvorocilindrični motor sa turbo punjenjem, sa potrošnjom od 11 litara po gradu do 9 na autoputu, što ga čini veoma efikasnim, s obzirom na performanse. Izgleda primamljivo, ali mu cena raste kako dodajete opremu, pa ako rešite da ga kupite, budite obazrivi i uzmite samo ono što vam je zaista potrebno.

# Kia Soul

Ovaj kompaktni SUV u obliku kocke ispada prilično prostran, nudeći 1.750 litara tovarnog prostora sa spuštenim zadnjim sedištem. Prostrana unutrašnjost Kia Soul-a takođe, visokim vozačima pruža mnogo prostora za udobnu vožnju. Opremljen je dvolitarskim, četvorocilindričnim motorom koji troši 9 litara po gradu i 7.5 na autoputu. Simpatičan auto, dovoljno veliki za smeštaj i udobnu vožnju visokih ljudi.

# Subaru Forester

Subaru Forester je jedan od najboljih, kompaktnih SUV-ova za visoke vozače. Izdržljiv je, udoban i pouzdan. Nudi dovoljno prostora za putnike, teret i vozača, sa najviše prostora za noge, od svih navedenih modela. Dolazi sa standardnom tehnologijom pogona na sva četiri točka i asistentom vozača, ugrađenim u svaki model.

Forester ima 2.5 litarski četvorocilindrični motor sa turbo punjenjem ispod haube, koji ga čini sposobnim da dobro iskoristi gorivo, s obzirom da troši 7.1 litar po gradu i 9 na autoputu. Za njega nema ograničenja, dobro se bori kako sa autoputem, tako i sa neravnim terenima, a pritom je veoma komforan i ugodan za vožnju. Prava stvar za visoke vozače.

I na kraju...

Kada je u pitanju pronalaženje pravog vozila za visoku osobu, danas ćete pronaći mnogo opcija. Bilo da se radi o kompaktnom automobilu, ili SUV-u srednje veličine, opcije koje smo vam predstavili nude vozačima balans udobnosti i efikasnosti što se tiče potrošnje. Veći modeli, kao što su neki SUV-ovi verovatno će višim vozačima ponuditi dovoljno prostora za glavu i noge, kao i prednost dodatnog prostora za putnike i teret.

Kao što vidite, današnja ponuda automobila koje možete pronaći na tržištu je tako šarolika, da ćete sasvim sigurno pronaći automobil po svojoj meri. Čak i ako je vaš problem upravo suprotan ovom, ako ste vozač niskog rasta, i tu postoji više rešenja. Možda je potrebno malo više istraživanja, ali ne sumnjamo da ćete u tome uspeti.

Srećan put!

 

Fotografije: Unsplash.com

pronadji auto, rent a car, menadžer, automobili za visoke vozače

KOMENTARI (1)

Nenad
20-Sep-23
Preporuči | +2

Sreća moja što sam nizak pa nemam problema sa visinom auta. Moj kum je dvometraš pa znam kakve su to muke. Dok nije kupio novi autu vozio je Twingo, trebalo mu je par minuta da se smesti u njega. a posle dugačkog puta bi se sav ukočio.

Dodaj komentar


Kontaktirajte nas

PronadjiAuto
Telefon:
Email: office@pronadjiauto.com

Korisne adrese

Izdvojeno