PODELITE

Da li je start-stop sistem štetan za vaš auto?

Jelena Todorović 11 Mar 2024 komentara: 0 pregleda: 1200
Da li je start-stop sistem štetan za vaš auto?

Još 2012. godine, donet je standard za automobilske kompanije kako bi se do 2025, smanjila potrošnja goriva. Da bi postigli ovaj cilj, proizvođači su uveli razne unapređene tehnologije, poput start-stop sistema. Ali, čini se da korisnici nisu baš oduševljeni ovim sistemom, a mnogi su i zabrinuti. Zbog toga se mi danas bavimo pitanjem da li je start-stop sistem štetan za vaš auto? Ako i sami razmišljate o tome, nastavite da čitate.

Dakle, da li je start-stop sistem loš za motor automobila?

Nema dokaza da automatsko startovanje/zaustavljanje brže troši starter ili druge delove motora, nego inače. Sistem radi samo kada je motor vruć, i kada je veoma lako pokrenuti ga. Neke mašine takođe počinju gotovo isključivo kompresijom.

Najviše trošenja na motoru vašeg automobila odlazi upravo na pokretanje. Međutim, najveći deo oštećenja nastaje tokom hladnog pokretanja motora. Kada startujete motor, posle više sati ili dana nekorišćenja, to je slično kao da stavite hladnu šolju u šerpu ključale vode, osim što se oštećenje ne događa tako brzo i naglo.

Kada koristite start-stop sistem, motor vašeg automobila nije hladan. Radio je pre samo nekoliko sekundi, i ponovo će početi dok je motor još uvek zagrejan. A pored toga, postoji zaštita na sistemu, ako temperatura motora počne da opada. Tehnologija pokreće automobil pre nego što dođe do opasne zone, sve dok je ključ i dalje u bravi.

Osim toga, proizvođači su počeli da ugrađuju ležajeve motora koji mogu da izdrže 250.000-300.000 ciklusa pokretanja, u poređenju sa prethodnih 100.000 ciklusa. I drugi delovi su takođe unapređeni kako bi se prilagodili ovoj novoj tehnologiji.

Naravno, tehnologija se i dalje razvija…

Dobavljači nastavljaju da pronalaze načine za poboljšanje start-stop sistema, stvarajući bolje metode i efikasniju opremu. Na primer, Mazda koristi “i-stop” tehnologiju koja se uopšte ne oslanja se na starter. Umesto toga, koristi sagorevanje motora da pokrene stvari. Kada vozač otpusti papučicu kočnice, injektor goriva u jednom od cilindara emituje paljenjem svećice, što uzrokuje pokretanje motora uz pomoć sagorevanja, umesto trošenja električnog starter motora.

Ipak, na internetu ćete pronaći mnogo ljudi koji tvrde kako je start-stop štetan za motor. I kao i uvek, mnogi od njih nisu stručnjaci za ovu materiju, i nemaju ništa što bi moglo da im posluži kao dokaz. A dok se ne donesu dokazi koji pokazuju suprotno, sigurno je pretpostaviti da su moderna vozila napravljena da izdrže efekte start-stop tehnologije.

A šta je uopšte start-stop tehnologija?

Fotografija: https://unsplash.com/photos/black-car-on-road-during-daytime-HaJcD3hbYEA

Kada automobil potpuno stane na semaforu ili kod znaka STOP, funkcija stop-start će privremeno isključiti motor. Kada budete spremni da nastavite kretanje, sistem se automatski ponovo pokreće.

Ako veći deo vaše vožnje provodite na autoputu, možda nećete ni primetiti uštede u gorivu koje pruža ova tehnologija. Međutim, gradski vozači koji se kreću u gužvama primetiće ogromnu promenu u potrošnji goriva automobila kao rezultat toga. Trošiće čak do 5% manje, što baš i nije zanemarljivo.

Dobro, a kako radi stop-start?

Sistemi stop-start dolaze od nekoliko različitih proizvođača, pri čemu je “Denso” najveći dobavljač. Ova kompanija pruža start-stop tehnologiju proizvođačima kao što su Audi, Volvo, Fiat, Toyota, Hyundai, Land Rover, kao i svi američki proizvođači.

Ovaj napredni sistem detektuje kada vozilo stane. Sa senzorima koji mu govore da je papučica kočnice pritisnuta, i da se broj obrtaja motora smanjio, on zna kada da se uključi.

Sistem isključuje motor i odvaja menjač. Kada vozačeva noga pusti papučicu kočnice, motor će ponovo startovati sa menjačem u brzini. Iako tehnologija koristi starter za pokretanje motora, u celom procesu uključeno je više komponenti.

I dok je motor privremeno stao, svi dodaci u vozilu nastavljaju da rade kao i obično. Nećete primetiti nikakvu razliku u radu klima uređaja, brisača ili radija tokom ovog procesa. Zar to ne zvuči dobro?

A kako isključiti start-stop tehnologiju?

Ako vaše vozilo ima start-stop sistem, postoji način da ga ručno deaktivirate. U mnogim slučajevima, jednostavno treba da pritisnete dugme, da biste ga deaktivirali.

Ali, pre nego što isključite start-stop sistem, imajte na umu da bi potrošnja goriva vašeg automobila mogla da se smanji i do 5%. I naravno, moraćete ručno da ga isključite svaki put kada startujete vozilo, jer proizvođači nisu stvorili način za trajno deaktiviranje sistema.

Ako vozite sportski automobil sa modom Sport ili Dinamičnim režimom, postavljanje vašeg vozila u te postavke automatski će deaktivirati start-stop sistem. Jer, u ovom slučaju, verovatno vas ne zanima potrošnja goriva, već tražite najbolje moguće performanse.

Zato je kada god je moguće najbolje ostaviti funkciju start-stop aktiviranu, ne samo da biste ostvarili uštedu goriva, već i da biste smanjili emisije gasova u našoj atmosferi. A zar ne želite da date svoj doprinos u spašavanju naše planete? Sigurni smo da želite.

I na kraju…

Fotografija: https://unsplash.com/photos/a-close-up-of-a-cars-dashboard-iSKwwqpG8XM

Nadamo se da smo uspeli da odgovorimo na vaša pitanja vezana za start-stop sistem. Tehnologija svakog dana napreduje tako da, ako vozite stari auto, sa mnogim od tih funkcija se možda i nikada niste susreli.

Preporučujemo vam da probate nešto novije, tako što ćete iznajmiti auto kod neke od rent a car agencija, kao što je Menadžer. Možda vam se i dopadne upravo ono što ste smatrali nepotrebnim ili štetnim po auto jer, na dobre stvari, čovek se lako navikava.

Srećan put!

 

 

Naslovna fotografija: https://unsplash.com/photos/a-close-up-of-a-cars-steering-wheel--8NdOGbHU-k

start-stop sistem

KOMENTARI (0)

Dodaj komentar


Kontaktirajte nas

PronadjiAuto
Telefon:
Email: office@pronadjiauto.com

Korisne adrese

Izdvojeno