PODELITE

Adrenalinski zavisnici za volanima automobila

PronadjiAuto 22 Feb 2024 komentara: 0 pregleda: 118
Adrenalinski zavisnici za volanima automobila

Interesovanja zavise od čoveka do čoveka. Pojedinci uzbuđenje traže na ski stazama, neki kada iskaču iz aviona sa visine od deset kilometara, ali postoje i oni koji svoju potrebu za adrenalinom zadovoljavaju za volanom. 

Brzina je za njih pravi i jedini nacin, a auto trke im omogućavaju da to i dožive. Neverovatno izgleda čak i gledaocima kada gledaju kojom brzinom automobili proleću stazom, bilo da su one u šumi, brdu ili negde drugde. Marke automobila imaju ključnu ulogu kada je u pitanju pobednik, ali jako je bitno ko se nalazi iza upravljača. Danas ćemo pomenuti neke modele koji najčešće pobeđuju na trkama. 


Upoznajte se sa najuspešnijim automobilima na auto trkama


Brza vožnja je opasna i može vas koštati života. Nije to ni malo lako ni bezbedno kako izgleda laicima, ali šoferi koji učestvuju na reli trkama su surovi profesionalci koji znaju šta rade. Setite se samo Airtona Sene koji je život izgubio upravo na trkačkoj stazi. 

Njegova najpopularnija izjava je: "Osećaj opasnosti je uzbudljiv. Izazov je u pronalaženju novih opasnosti.

Ovo upravo govori o riziku koji preuzimaju vozači na sebe. U takvim mometima, marke automobila nemaju niakav značaj, osim puke sreće koja je potrebna da se sačuva živa glava. Pre nego što navedemo automobile koji najčešće pobeđuju na trkama, red je da pomenemo neke od najpoznatijih trka, a to su :

 

  • F1 - Kraljica auto sporta koji traje od 1950. godine,

  • 24 časa Le Mana - Trka koja se vozi u Francuskoj od davne 1923. godine,

  • WRC - Svetski reli šampionat koji je drugi na mestu po popularnosti nakon Formule 1.

 

Formula 1 definitivno zauzima, bez lažne skromnosti, prvo mesto kada su auto trke u pitanju. 

Iz sezone u sezonu, sve je više uzbuđenja i iznenađenja. Konstruktori i inženjeri imaju težak zadatak da konstruišu savršen bolid. Najuspešniji automobili do sada su :

 

  • Ferrari - 16 titula od kojih je poslednja osvojena 2008. godine

  • Williams - Britanska ekipa ima osvojenih 9 šampionata,

  • McLaren - 8 osvojenih titula, ali čekaju na sledeću od davne 1998. godine.

 

Trkacki automobil


Bukmejkeri su uglavnom dobro informisani kada su tke u pitanju. Pomno prate formu vozača i karakteristike vozila, što im može pomoći prilikom klađenja. Njihovo iskustvo može pomoći i vama. Otkrijte najbolje online kladionice u Srbiji na mightytips RS koje nude veliki izbor igara na auto-moto sport i uživajte u brzoj vožnji kraj malih ekrana.

Nakon F1, sledi trka 24 časa Le Mana. Format takmičenja se razlikuje od formule, ali se razlikuju i automobili koji se voze. Najuspešniji do sada bili su :

 

  • Porsche - Automobil koji je čak 19 puta bio na podijumu,

  • Audi - Nemački proizvođač je na drugom mestu sa 13 pobeda,

  • Ferrari - Italijani su odlični čak i u ovom takmičenju gde drže treće mesto sa 10 pobeda.

 

Važno! Svetski reli šampionat, takozvani WRC, je uz Formulu 1 jako popularan među ljubiteljima brzine. Može se voziti na brdu ili u šumi i neizmerno je interesantan za gledanje. Dva proizvođača su na deobi prvog mesta, a to su Toyota i Citroën sa 9 pobeda. Italijanska Lancia je na trećem mestu sa 5 pobeda.

Mnogi su reli trke zavoleli zbog Kolina MekRea koji je čuda pravio svojim Subaru-om na trkačkim stazama, ali je nažalost poginuo u nesreći helikoptera i na tragičan način okončao karijeru. 

Da ironija bude veća, legenda Formule 1, Mihael Šumaher koji je izjavio: "Sve dok stvari matematički ne postanu nemoguće, nastaviću da se borim", karijeru nije okončao u svom Ferariju na trkalištu, već na skijanju. Auto trke ne mogu da se spomenu, a da ne naletite na Šumija, kako vole da ga zovu. Iako je vozio najuspešniji automobil ikada, sudbina je za njega imala drugi plan. Došli su novi šoferi, smenile se generacije i mnogo je konstruktora koji će tek blistati u sezonama koje nam dolaze. Dok ne krene nov šampionat, istražite neke od automobila koje smo naveli danas, sigurni smo da ćete otkriti još nešto što smo danas možda izostavili.

Slike:

https://unsplash.com/photos/black-and-white-bmw-m-3-coupe-rHDtENyRecU

https://unsplash.com/photos/blue-racing-car-on-road-during-daytime-Wex3Uk1sXdM

 

adrenalin vožnja,adrenalin za volanom

KOMENTARI (0)

Dodaj komentar


Kontaktirajte nas

PronadjiAuto
Telefon:
Email: office@pronadjiauto.com

Korisne adrese

Izdvojeno