PODELITE

Tipovi vozila koje stanovnici Srbije najviše kupuju

PronadjiAuto 25 Dec 2019 komentara: 0 pregleda: 734
Tipovi vozila koje stanovnici Srbije najviše kupuju

Kada se radi o kupovini vozila, nebitno da li je u pitanju novo ili polovno, Srbi imaju specifičan ukus i posebno su oprezni. Svako vozilo odgovara određenoj nameni i to je jedan od najbitnijih kriterijuma kada je reč o kupovini prevoznih sredstava. Predstavljamo vam vozila za koja se građani Srbije najviše interesuju.


Traktori i mehanizacija za obradu zemlje


Tržište mehanizacije za poljoprivredu se razvija velikom brzinom, tako da svi koji imaju potrebu za kupovinom ili prodajom poljoprivrednih vozila vrlo lako mogu pronaći sve što im treba. Ukoliko vas zanimaju novi ili polovni traktori 539, IMT 533, koji važe za najtraženija vozila iz ove kategorije, možete uvek pronaći dobru ponudu i sigurno nećete pogrešiti.

Pored tih modela izuzetno su popularni traktori Ferguson kompanije, koji se odlikuju visokim kvalitetom i izuzetnim performansama. Kupovina traktora je velika investicija i nije lako napraviti izbor između novih i polovnih vozila, jer čak i polovna mogu biti podjednako u dobrom stanju.


Traktor za obradu zemlje
 

New Holland traktori korite našrednu tehnologiju i idealni su za mala i srednja porodična gazdinstva, a nude vam povećanu sigurnost prilikom upravljanja na neravnim površinama. Traktori su generalno univerzalni i namenjeni različitim namenama a razlikuju se po vrstama koje su namenjene setvi i kultivacijama i drugih koji su za rad u voćnjacima i vinogradima.


Najtraženiji automobili


Kada se radi o automobilima od presudnog značaja je cena, bilo da je reč o polovnom ili novom vozilu, a ono što kupce takođe zanima su iskustva drugih ljudi. Zbog toga se prilikom kupovine gleda kvalitet, u smislu kilometraže koju je taj model prešao, kao i moguća oštećenja koja bi morala da se popravljaju relativno brzo nakon kupovine.

Srbi najveće poverenje daju dobro poznatim modelima fabrike BMW, Audi, Volkswagen i Opel. Model koji se najčešće traži je Audi A4, koji je već dugi niz godina popularan u našoj zemlji, a na drugom mestu je Fiat Punto, kome je najveći adut praktičnost u gradskoj vožnji.

Posle ovih, građani Srbije se odlučuju i za Renault Megane, kao i za Ford Focus. Iako su ovi modeli najtraženiji tokom dužeg vremenskog perioda neki kupci se ipak na kraju odluče za kupovinu nekog pristupačnijeg automobila sa jeftinijim održavanjem.

#1 Opel - sigurnost i isplativost

Kada je reč o ovoj marki građani se najviše odlučuju za Astru i Corsu i dolaze u dizel ili benzin varijanti. Ovi modeli vam garantuju sigurnu vožnju, tokom koje ćete potrošiti u proseku 6.5 litara i odličan je za vozače koji tek počinju da voze. Održavanje je jednostavno, dok delove zbog učestalosti ovih modela možete lako pronaći. Pogodni su za porodičnu vožnju.

#2 Ford Focus

Ovaj automobil je izuzetno štedljiv i u velikom broju slučajeva ne zahteva velike intervencije, dok mu se potrošnja kreće od 6 do 6.5 litara dizela. Poseduje kvaitetan menjač i sigurne kočnice, a kada su u pitanju rezervni delovi prilično su dostupni i pristupačni, jer se ovaj model proizvodi u Nemačkoj. Vlasnici Forda Focusa se prema istraživanjima najmanje žale na ovaj model..

#3 Fiat - ekonomičnost i kvalitet

Najpopularniji modeli ove marke su Punto i Bravo i mogu se često videti na našim putevima. Punto je jedan od najjeftinijih automobila kada je u pitanju održavanje a izbor servisa je značajno veći u odnosu na ostale modele. Isti slučaj je i sa delovima, pa ne morate da brinete ukoliko vam je nešto potrebno.

Pored pouzdanosti u vožnji, ovaj model je odličan za gradsku vožnju jer je mali i lako se možete snaći sa njim, iako možda niste dobar vozač. Mali je potrošač, oko 5 litara i to je jedan od razloga zbog koga se ovaj automobil našao među najprodavanijim.

Fiat Bravo je nešto drugačiji u odnosu na prvi model, jer je nešto kvalitetnije dizajniran i krasi ga moderan izgled. Ima ekonomičan i pouzdan motor, udobna sedišta i veliki prtljažnik, a verzija motora koja je najpopularnija je 1.4 i 1.6.

#4 Renault Megane

Za Megane je sve više zainteresovanih jer poseduje moderan izgled, a njegova verzija se konstantno dorađuje, kako bi se postigao što bolji utisak. Ima potrošnju od 6 do 8 litara dizela, dok se ovaj model na benzin gotovo i ne uvozi u Srbiju. Veoma je udoban i poznavaoci automobila ga preporučuju, a obzirom na veliku ponudu lako se može pronaći najbolja opcija.

#5 Audi za elegantne vozače

Kada je reč o Audi marki definitivno je bolji izbor A4 od A3 modela zbog modernijeg izgleda i ulaganja u sigurnost, posebno kada je reč o kočnicama Ovi modeli su popularni zbog sigurnosti, a izuzetno su praktični kao porodična vozila. Jedina mana ovog vozila je velika potrošnja u gradskoj vožnji, dok je na otvorenom moguće postići čak duplo manju potrošnju.

Najprodavanija vozila kod nas su upravo polovna, jer je malo onih koji sebi mogu da priušte nova, ali svi kupci prilikom obraćaju pažnju na sigurnost, udobnost i izdržljivost automobila. Ako imate mogućnost, kupovina novog vozila je bolja opcija i kada je reč o navedenim vozilima rezervni delovi su prilično dostupni, tako da eventualni kvar ne treba da vas brine.

 

tipovi vozila, koja vozila se najviše kupuju, koja vozila kupuju u srbiji

KOMENTARI (0)

Dodaj komentar


Kontaktirajte nas

PronadjiAuto
Telefon:
Email: office@pronadjiauto.com

Korisne adrese

Izdvojeno