PronadjiAuto

PronadjiAuto Blogovi Polovni automobili Blog
PODELITE

Šta raditi sa automobilom kada treba da putujete avionom?

PronadjiAuto 05 Nov 2019 komentara: 0 pregleda: 243
Šta raditi sa automobilom kada treba da putujete avionom?

Tokom sezone godišnjih odmora mnogi državljani Srbije, koji idu preko granice, odlučuju se na putovanje avionom. Često se desi da na aeorodrom dođu svojim automobilom, naročito ako žive izvan Beograda.

Kada dođu na aerodrom, putnici žele da njihov ‘’ljubimac’’ bude na bezbednom i adekvatnom mestu, gde neće biti oštećen ili ukraden. Ako na vreme pronađete povoljan parking kod aerodroma ili negde u blizini, to može biti odlična ušteda uz već jeftine avio karte.

Ima više načina kako da obezbedite svoj auto i budete bezbrižni dok ste na odmoru, a mi vam predlažemo tri vrste parking mesta i garaža, o kojima će biti više reči u daljem tekstu.


Parkiranje kod aerodroma - bezbednost na prvom mestu


Svakom vlasniku je važno da njegov automobil bude u sigurnim rukama i zato treba da vodi računa koji parking pored aerodroma iznajmljuje. Na aerodromima su parkinzi za iznajmljivanje najbolja opcija, jer imaju kamere i zaštićeni su od potencijalne pretnje.

Prednost parkiranja u blizini aerodroma je u tome što čim se vratite sa odmora, možete da uskočite u svoj automobil. To će značajno uštedeti vaše vreme, koje biste morali da potrošite u presedanju iz taksija ili gradskog prevoza do vašeg vozila, parkiranog negde dalje.

Javni parking servisi uglavnom imaju i dodatne usluge koje nude vlasnicima automobila, kao što je na primer besplatno pranje vozila, što se vlasnicima naročito dopada. Vaše mesto možete rezervisati ‘’online’’ i biti sigurni da nećete morati da ga pred put tražite. Pre nego što rezervišete vaše mesto, obavezno proverite da li je vozilo registrovano i osigurano.


Parking mesta u javnim garažama - najpopularnija u gradu


Javne garaže su takođe dobar način da zaštitite svoj automobil, a u njih mogu da uđu samo vlasnici koji su unutra iznajmili svoje parking mesto. Ovo se vozačima naročito dopada, jer u slučaju snega i kiše, auto će ostati zaštićen.


Parking mesto u garazi
 

Beograd ukupno poseduje osam javnih garaža, sa oko 2.800 mesta. Javne garaže se nalaze uglavnom u užem centru grada, tako da ćete sa aerodroma imati direktan prevoz autobusom. Parkiranje se plaća po satima, a postoji mogućnost da se ugovori cena na mesečnom nivou. Savetujemo da ipak dodatno zaštitite vaše vozilo nekim od sigurnosnih sistema.


Besplatan parking - neophodno dodatno obezbediti auto


Kada je u pitanju besplatan parking, koji može da se koristi neograničeno, treba da znate da ovo nije najbezbednija opcija. Kada ostavljate kola na više dana, postoji mogućnost da vam ih neko ukrade, te je stoga neophodno da auto dodatno obezbedite.

Ukoliko ste ga parkirali negde gde će ga nadgledati vaš komšija kome verujete, alarm će biti sasvim dovoljna zaštita. Ipak, ukoliko ne želite da rizikujete, neophodno je da se informišete o dodatnim merama zaštite.

Mi vam savetujemo da nabavite takozvanu ‘’kandžu’’, koja će blokirati volan i menjač, a ujedno onemogućiti da auto bude odvučen. U praksi se pokazalo da kada potencijalni kradljivci vide ovaj sistem zaštite, uglavnom se okrenu i odu.


Pripremite automobil pre parkiranja


Ako imate u planu da ostavite vaš automobila na neko duže vreme, pre nego što ga poverite profesionalcima, uradite poslednje pripreme. Trebalo bi da operete auto detaljno i spolja i iznutra, ako ne koristite ovu uslugu parkinga servisa na kojem ostavljate auto. Ne treba da vas čudi što morate da napunite rezervoar pre putovanja, jer se auto na taj način čuva od vlage na njegovim zidovima, kao i od zamrzavanja. Takođe, važno je da proverite kompletno stanje vašeg automobila, pre nego što ga parkirate. Nemojte da zaboravite da izvadite sva dokumenta vezana za osiguranje i registraciju, vredne stvari, kao i rezervne ključeve kuće ili auta.

Nadamo se da vam je ovaj tekst pomogao u budućoj odluci o ostavljanju vašeg automobila na parkingu. Ako plaćate parkinge, informišite se o tome kakve usluge nude parking servisi i da li je tim profesionalan i stručan, kako biste bezbrižno uživali na odmoru. Ukoliko je vaš izbor besplatan parking, obezbedite ga na pravi način.

automobili, putovanje, let avionom, saveti, parking, aerodrom parking, parkiranje,automobili

KOMENTARI (0)

Dodaj komentar


Kontaktirajte nas

PronadjiAuto
Telefon:
Email: office@pronadjiauto.com

Korisne adrese

Izdvojeno