PODELITE

Kako da znate da li je parking bezbedan?

PronadjiAuto 29 Jan 2020 komentara: 2 pregleda: 986
Kako da znate da li je parking bezbedan?

U životu svakog vozača uvek postoje brojne smetnje, nepogodnosti i nerazumevanja od strane drugih ljudi (pretežno nevozača), a jedan od sigurno najvećih problema i “zahteva” koji nikako da budu do kraja uslišen jeste - adekvatan parking.

Međutim, ne bilo kakav parking!

Kada planiramo da ostavljamo svoj automobil na nekom mestu, onda nam je najbitnije da nije izložen nekim vremenskim nepogodama, ljubopitljivim pogledima - a s tim u vezi i najvećem strahu svakog vlasnika četvorotočkaša - nanošenje štete ili krađa.

Kako da prepoznate kvalitetno parking mesto je manje ili više pitanje od milion dolara, ali kad već imamo stalnu potrebu za tim, hajde da barem naučimo kako treba da izgleda jedna sigurna garaža ili parking.


Moderan i pristupačan video nadzor


Veći gradovi u našoj državi se zaista izdvajaju kao najbolje ocenjeni kada je u pitanju video nadzor objekata u kojima se ostavljaju automobili. Osim toga, zakon o video nadzoru nalaže pružaocima usluge da za svoje garaže (natkrivena) i otkrivena parking mesta obezbede kvalitetne i visokodometne sisteme video zaštite, kao i obavezu od minimum jednog ljudskog resursa, zarad fizičke zaštite objekta.

Osim toga, na ceni parking mesta ili garaže dodatno, i veoma povoljno, utiče i CCTV sistem kom korisnik može u svakom trenutku da pristupi, i da putem kamere koje je najbliža njegovom vozilu pogleda stanje svog vozila i uveri se u njegovu bezbednost.


Objekat je ograđen i zaštićen od nepoželjnih pogleda


Mnogo su manje šanse da vaš novi ili luksuzno opremljeni automobil privuče ljubopitljive poglede ako ih od njih deli neprovidna i visoka ograda. Većina sigurnih (ili sigurnijih) parking mesta poseduje barem ovu vrsti zaštite automobila svojih korisnika, i u većini slučajeva - samo visoka i čvrsta ograda sa ograničenom kontrolom pristupa bude dovoljna da lopova odvrati od krađe.

Kada je parking ograđen i kada je to jedino sredstvo zaštite korisničkih automobila, onda se firme angažuju oko zapošljavanja još jednog vida zaštite - fizičke zaštite, dok ne bude sredstava za postavljanje CCTV opreme. Hajde da saznamo nešto i o toj opciji.


Fizička zaštita na licu mesta


Ukoliko parking nema video nadzor nad objektom, unutra se obavezno nađe barem jedan (a neretko dvojica ili više) čuvar koji se stara o tome da niko ko nema pristup ili ostavljen automobil ne uđe na parking. Čuvari su često opremljeni i nekom vrstom oružja kojom štite prvenstveno sebe, a za neovlašćene upade - tu je blagovremeno obaveštena policija.


Blizina stambenih objekata


Istina da ukoliko se lopov nameračio baš na vaš automobil, neki stanar iz grade ili konobar iz kafića neće moći da ga odvrate od toga ili da ga oteraju - nerealno je zamišljati i da mogu, ali ukoliko je parking okružen zgradama, restoranima ili trafikama, veća je mogućnost da se policija zatekne na licu mesta ili da joj za dolazak na parking bude potrebno znatno manje vremena.

Osim toga, najveći procenat krađa dešava se na zavučenijim i udaljenijim parkinzima, koji su otvoreni i nezaštićeni, a ukoliko odaberete mesto koje ipak nema video zaštitu (ne samo na tom mestu, već ni na banderi ili zgradi) - onda barem neka bude u naseljenom području.


Ako planirate duži put - potražite siguran parking


Ukoliko se spremate na put i znate da će vaš automobil neko vreme provesti na javnom parkingu, onda je vreme da se posvetite tražnji idealnog mesta, koje će imati sredstva i opremu da predupredi potencijalne krađe.


Bezbedan parking
 

Prostor treba da bude dovoljno opremljen, ograđen i da, pored video nadzora poseduje i fizičko obezbeđenje. Ukoliko se spremate za duži put, možda je dobro da razmislite o iznajmljivanju mesta na privatnim parkinzima.

“Pametno” parkiranje na proverenim i sigurnim parkinzima vas može poštedeti neugodnih vesti o šteti na automobilu nakon dolaska sa puta, a samim tim i neprijatnih troškova. Idealno je potražiti mesto bliže kameri, jer ćete tako moći da vidite svoj automobil u bilo kom trenutku, pomoću adekvatne aplikacije.

parking,auto, automobili, parkiranje, bezbedan parking, kako izabrati parking

KOMENTARI (2)

jeftin smestaj sa parkingom novi sad
30-Oct-21
Preporuči | +3

ima resenja! moja preporuka su apartmani sa parkingom u novom sadu prenociste dvoriste! pristupacna cena a lokacija u samom centru grada.

solunac
29-Feb-20
Preporuči | +6

retko koji parking daje garanciju za bilo sta pa prema tome birajte one koji imaju video nadzor da u slucaju nedaj boze moze bar snimak da se pogleda

Dodaj komentar


Kontaktirajte nas

PronadjiAuto
Telefon:
Email: office@pronadjiauto.com

Korisne adrese

Izdvojeno