PODELITE

11 saveta kako da produžite životni vek svog vozila

Nenad Savić 04 Jun 2024 komentara: 0 pregleda: 65
11 saveta kako da produžite životni vek svog vozila

Na savremena vozila može da se gleda kao na skup veoma složenih sistema koji omogućava prijatno i sigurno iskustvo vožnje. Ali, kao i svaka druga mašina i vozila se vremenom amortizuju, troše, njihove performanse i efikasnost se smanjuju, životni vek se skraćuje. Vožnja više nije tako udobna, motor nema tu snagu kako ranije, bezbednost može da bude ugrožena. U nastavku pročitajte 11 saveta kako da produžite efikasnost i trajnost vašeg vozila.

 

1. Pre nego što krenete dobro zagrejte motor

Pre nego što krenete da vozite, zagrejte motor. Zagrevanje je potrebno da bi se dostigla radna temepratura motora, pokrenula pumpa za ulje i motorno ulje ušlo u sve delove motora. Dužina zagrevanja zavisi od tipa i starosti vozila (starija vozila i dizel motori traže duža zagrevanja), ali minimum je barem 30 sekundi. Dužina zagrevanja zavisi i od godišnjeg doba, zimi kada su dani hladni, potrebno je duže zagrevanje zato što se radna temepratura teže dostiže.

 

2. Vodite računa o obrtajima motora

Na instrument tablama skoro svih vozila, odmah do brzinometra, je smešten obrtometar koji pokazuje koliko se motor opterećuje. Važnost obrtaja ilustrira i podatak da neka od ranijih vozila nisu imala brzinometar, nego samo pokazivač broja obrtaja. Veći pritisak na pedali za gas može da dovede do prekoračenja, pri čemu se motor više zagreva (i pregreva), troši više goriva a dodatno se opterećuju i ostale komponente na vozilu.

 

3. Izbegavajte nagla kočenja

Prevelike brzine se obično završavaju naglim kočenjem. Takva kočenja zagrevaju delove kočionog sistema i ubrzavaju trošenje kočionih pločica i guma. Prilikom naglog zaustavljanja povećava se i rizik sudara od pozadi. Osim u hitnim slučajevima, nema potrebe da se naglo koči. Potrudite se da predvidite situacije i dešavanja na putu i da usporite na vreme. Koristite i motorno kočenje - na primer kada idete nizbrdo oduzmite gas i prebacite u nižu brzinu.

 

4. Koristite ručnu kočnicu

Kada parkirate svoje vozilo, uvek povucite ručnu kočnicu, čak i kada je teren potpuno ravan. Tako imate dodatnu sigurnost da vaše vozilo neće krenuti samo da se pomera ili da ga neko izgura.

 

5. Ne menjajte brzinu u rikverc dok se vozilo nije potpuno zaustavilo

Ovo važi kako za manualne menjače tako i za automatske. Kada se hoće brzo prebacivanje brzine iz prve ili druge u rikverc (što je slučaj prilikom parkiranja) vozilo mora da se zaustavi. Menjači su složeni sistemi i ne trpe da se brzina manja dok se vozilo kreće, bez razlike koliko vozač mislio da je brz i vešt. Bolje je potrošiti nekoliko sekundi više nego popravljati menjač.

 

6. Ne odmarajte ruku na ručici menjača

Dosta vozača odmara svoju desnu ruku na ručici menjača. Koliko god pritisak ruke izgledao lagan, on ipak ima uticaj na komponente menjača i vremenom može da dođe do njihovog kvara. Već smo istakli da su menjači složeni i nežni. Umesto toga, možete da ugradite jastuče pored menjača na kome ćete staviti svoju ruku.

 

7. Izbegavajte udarne rupe i vozite sporije preko neravnina

Brzo prelaženje preko rupa i neravnina na putu (a naši putevi su poznati po tome) je najčešći uzrok oštećenja vešanja, amortizera, guma i ostalih komponenti na vozilu. U uslovima gradske vožnje treba obratiti pažnju na ležeće policajce. Dosta vozača ih ne voli, smetaju im, misle da im razbijaju ritam vožnje pa prebrzo prelaze preko njih. Nemojte da budete takav vozač, smanjite brzinu, probajte da izbegavate prepreke na putu, a ako je rupa prevelika za obilaženje, polako i nežno pređite nje. Naravno, ako žeite da vam amortizeri što duže traju.

 

8. Vodite računa o gorivu

Nemojte da vozite na rezervi. Znamo da su krizna vremena i da često nema para za pun rezervoar, ali ako je gorivo stalno pri dnu rezervoara, postoji opasnost da talog iz goriva uđe u pumpu za gorivo i pokvari je. Još veće štete mogu da se dogode ako ova prljaviština stigne do motora i sistema za ubrizgavanje goriva. 

 

9. Ne preopterećujte vozilo

Svako vozilo ima propisano maksimalno opterećenje. Proizvođači su tačno dimenzionisali komponente vozila za određenu težinu, tako da svako prekoračenje utiče na njihove optimalne performanse i rok trajanja. Dodatna težina dodatno opterećuje motor, vešanje, menjač, gume, kočnice i ostale komponente, ubrzava njihovo trošenje i smanjuje efikasnost u potrošnji goriva.

Automobili nisu kamioni, i sa njima ne treba prenositi građevinski materijal, teške krevete ili ormare prilikom selidbe, i slično. Osim toga, previše stvari smanjuju udobnost vožnje. Kada su vam stvari ispred sedišta ne možete lepo da ispružite, a i održavanje higijene u vozilu je otežano.

 

10. Redovno popravljajte kvarove

Redovan servis i blagovremene popravke su neophodni da bi vozilo ostalo u dobrom voznom stanju. Problemi se najbolje rešavaju u početnim fazama. Zato, kada primetite i najmanje simptome potencijalnog kvara, odmah reagujte i proverite o čemu se radi. To može da bude čudan zvuk ili miris, vibracije tokom vožnje, upaljena lampica na instrument tabli, itd. Ignorisanje problema neće učiniti da on nestane tako da što je moguće brže odvezite svoje vozilo u servis. Ako iznajmljujete automobil, o problemu obavestite rent a car agenciju kako bi vam obezbedili drugo vozilo.

 

11. Redovno čistite svoje vozilo

Održavajte svoj automobil čistim, kako iznutra tako i spolja. Kada prljavština uđe u njegove komponente i pokretne delove može da izazvove kvar ili pojavu korozije. Da bi zaštitili karoseriju od rđe, popravite mesta na kojima je otpala boja. Nemojte da zaboravite ni unutrašnost, zaboravljeni sendvič koji danima truli može da vam zagorča vožnju. Ako nemate vreme da očistite svoje vozilo, odvezite ga u najbižu autoperionicu.

 

Izvor naslovne fotografije Andrea Piacquadio, Pexels

životni vek vozila, popravke vozila, kako održati vozilo u ispravno stanje, kvar na vozilima

KOMENTARI (0)

Dodaj komentar


Kontaktirajte nas

PronadjiAuto
Telefon:
Email: office@pronadjiauto.com

Korisne adrese

Izdvojeno