PODELITE

Uredjaji za praćenje i lociranje vozila GPS tracker

PronadjiAuto 08 May 2018 komentara: 0 pregleda: 1889
Uredjaji za praćenje i lociranje vozila GPS tracker

Postoji mnoštvo uredjaja za praćenje i lociranje vozila, najpopularniji i naravno najprecizniji su uredjaji koji se zovu GPS tracker ili GPS lokator.

Ovi uredjaji služe za precizno lociranje vaseg voizla, kada se vaše vozilo koristi i na koji način, tj. da li se koristi onako kako Vi želite ili neko zloupotrebljava vaše vozilo.

Ovi uredjaji se koristi i za prevenciju od kradje vašeg vozila.


Koji GPS lokatore postoje ? 


Princip rada GPS TRACKERA je manje više isti, u zavisnosti od položaja satelita ( potrebno ih je najmanje 3, što je uvek slučaj bar sto se Evrope tiče ) vrši se precizno lociranje uredjaja za praćenje putem matematičke triangulacije i na taj način se odredjuje tačno mesto uredjaja.

U zavisnosti od modela gps trackera ( jačine prijemnika koja ima, kvalitetniji uredjaji imaju bolji prijem gps signala sa satelita i na taj nacin imaju veću preciznost ) preciznost može biti sa greškom 2-3 metara ili 50 metara kod lošijih uredjaja.

Dakle postoje gps trackeri sa boljim i losijim karakteristikama prijema signala. Pored toga vrlo bitna stavka kod gps tracker-a je autonomija rada.

Postoje gps za auto koji se trajno ugradjuje u automobil sa trajnim napajanjem i gps za auto koji imaju intgrisanu bateriju ( u zavisnosti od modela baterija moze da traje od 5 dana pa sve do 6 meseci )

Postoje gps uredjaji koji imaju izuzetno jake magneta za spoljašnje postavljenje i naravno uredjaji koji tu mogućnost nemaju, ili imaju vrlo slabe magnete.

Kod svih gps trackera komunikacija sa korisnikom ( ne satelitima koja se odvija putem GPS-a ) se odvija putem GSM mreže tačnije pute GPRS podataka ili SMS -a, u svaki od ovih uredjaja se ubacuje sim kartica.

Shodno tome prilikom odabira gps uredjaja za praćenje vozila morate uzeti u obzir ove činjenice.


Sta sve dobijate korišćenjem gps uredjaja za auto ?


Korisnik koji ima u svom vozilu gps tracker ima mogućnost da u svakom trenutku na svom telefonu vidi poziciju svog vozila, jedini uslov je da imate internet na Vašem telefonu.

Možete dobiti tačno obaveštenje kada se vozilo pokrenulo, dakle tačan trenutak kada se udalji sa parkinga, što znatno stedi vaše vreme, na taj način efiksno štitite vaše vozilo od kradje ili zloupotrebe.

Neki modeli gps uredjaja imaju i funkciju prisluskivaca ili uredjaja za slušanje tako da imate I dodatnu mogućnost da cujete sta se deseva.

Takođe, pojedini modeli imaju i SOS funkciju, koja Vam omogućava da u slučaju opasnosti jednostavnim pritiskom na dugme pošaljete predefinisane sms poruke na više definisanih brojeva, a zatim potpuno automatski uredjaj poziva više definisanih brojeva.

Na ovaj način podižete Vašu bezbednost na visi nivo. Ukratko gps za auto ima sledeće funkcije:

  • Preciznog lociranja i praćenje vozila
  • Prisluškivanja
  • Sprečavanje neovlašćenog korišćenja vozila – kradje
  • Sprečavanje zloupotrebe vozila
  • Kontrola radnika
  • Povečanje lične bezbednosti
praćenje, lociranje vozila, gps tracker, gps lokator

KOMENTARI (0)

Dodaj komentar


Kontaktirajte nas

PronadjiAuto
Telefon:
Email: office@pronadjiauto.com

Korisne adrese

Izdvojeno