PODELITE

Trikovi uz koje će vožnja postati potpuni ugođaj

PronadjiAuto 22 Oct 2021 komentara: 0 pregleda: 183
Trikovi uz koje će vožnja postati potpuni ugođaj

Ljubitelji vožnje će se složiti - ne postoji ništa lepše od otvorenog puta, dobre muzike i prijatnog povetarca.

Lako je da lagana vožnja pored mora ili noćna vožnja autoputem bude pravi ugođaj, ali činjenica je da najveći broj sati vozači provedu u kolima u stresnoj gradskoj vožnji. Ovo su trenuci kada su trikovi uz koje će vožnja postati potpuni ugođaj posebno značajni i vredni.

U nastavku teksta otkrivamo kako da apsolutno svaku vožnju učinite prijatnijom, kao i vaše vreme provedeno u automobilu.


#1 Muzika i dobra plejlista je važan činilac atmosfere


Bilo gde da se nalazite, muzika će biti važan činilac atmosfere, samo zamislite restoran bez prijatnih tonova u pozadini, bilo koju žurku ili čak - ulazak u vašu omiljenu prodavnicu. Muzika ima moć da utiče na naše emocije, da nas učini srećnijim i zbog toga je važan i neizostavan element naše svakodnevnice.

Tehnologija se razvijala i vremenom napredovala, pa je skidanje i slušanje muzike preko telefona postao način da uživamo u svojim omiljenim pesmama kada god to poželimo, i gde god da se nalazimo. Uz prave tonove, čak i najobičnija šetnja može postati pobednički marš, a baš tako i najobičnija vožnja do posla može postati nezaboravno iskustvo.

Pa će tako naš prvi trik za unapređenje vaše vožnje biti upravo - kreiranje savrešene plejliste za vaš automobil. Savetujemo da lista bude dovoljno raznolika da može da isprati širok dijapazon osećanja i situacija. Ponekad će vam biti potrebno malo adrenalina i samopouzdanja pred važan sastanak pa će tvrđi tonovi biti baš ono što vam treba.

S druge strane, nakon stresnog dana na poslu, moguće je da će vam biti potrebno utočište u vidu muzike, koja će vam svojim nežnim tonovima pružiti zagrljaj podrške. Možda će vaša plejlista biti lista pesama iz omiljenog filma, a naročito ukoliko se nalazite u sličnoj životnoj situaciji kao i protagonista, možete pustiti maštu na volju i uz omiljene tonove, otputovati u neki drugi, zanimljiviji svet.


#2 Gedžeti i oprema će doprineti ugođaju vožnje


Ukoliko ste ozbiljni u nameri da vaša vožnja postane nezaboravno iskustvo na svakodnevnom nivou - savetujemo vam da uložite u gedžete i opremu koja će doprineti tome. Primera radi, u zavisnosti od modela automobila koji vozite, moguće je da ne postoji opcija povezivanja telefona na sistem automobila, pa ćete ukoliko želite da uživate u muzici tokom vožnje morati da obezbedite kvalitetan bluetooth zvučnik.

Za starije modele automobila tu su i i različiti praktični dodaci poput radija, mp3 plejera i drugih, koji se lako montiraju putem priključka za upaljač. Ove ideje pokazuju da čak i vlasnici starijih modela automobila, mogu uživati u lepoj atmosferi tokom vožnje uz manje investicije.

Pored pomenute opreme, tu su i neizostavni držači za telefon, koji će tokom vožnje olakšati javljanje na telefon, ali biti i jako korisni ukoliko koristite aplikacije poput Google Maps i slično. Bluetooth slušalica će vam biti vrlo korisna ukoliko često obavljate razgovore u kolima, a između ostalog je i zakonski obavezna oprema.

Tu su i drugi gedžeti novije generacije, prilagođeni potrebama savremenog vozača poput prečišćivača vazduha - što će biti posebno korisno ukoliko ste često zaglavljeni u gradskoj vožnji. Od drugih modernih gedžeta možete nabaviti i ketl za automobil, koji će vam pomoći da uživate u šolji tople kafe ili čaja u kolima gde god se nalazite i kada god to poželite.


#3 Sitnice i detalji će učiniti vašu vožnju boljim iskustvom


Uživanje u toploj kafi kada god to poželite učiniće da se u vašim kolima osećate kao kod kuće, a upravo za kraj smo ostavili i predloge još takvih sitnica i detalja, koji će vašu vožnju učiniti još prijatnijom, a atmosferu toplom. Baš kao što muzika može da utiče na atmosferu prostora - mogu i mirisi, zbog toga pažljivo odaberite finu aromu osveživača i prečišćivača vazduha za vaš automobil.


Trikovi za vožnjunju
 

Miris ne treba da bude prejak, ali treba da bude dovoljno intenzivan da bude prepoznatljiv po ulasku u kola. U svoj automobil možete instalirati držač za čaše i kafu - kako biste uživali u prvoj jutarnjoj kafi do posla bezbrižno. Jako je praktično nabaviti i dezinfekciono sredstvo u praktičnoj boci za kola, ne samo u doba pandemije, već i inače - kako biste uvek bili sigurni da su vaše ruke čiste.

Po želji, dopunite ovaj spisak stvarima i sitnicama poput papirnatih i vlažnih maramica, krpom, posebnom pepeljarom koja se otvara na senzor i drugim detaljima koji će vam omogućiti prijatniju atmosferu u automobilu, u kome će svaka vaša vožnja biti prijatnija i predstavljati potpuni ugođaj, gde god da ste se zaputili.

 

vožnja, trikovi

KOMENTARI (0)

Dodaj komentar


Kontaktirajte nas

PronadjiAuto
Telefon:
Email: office@pronadjiauto.com

Korisne adrese

Izdvojeno