PODELITE

Najjeftiniji rent a car Beograd

PronadjiAuto 11 Nov 2020 komentara: 3 pregleda: 833
Najjeftiniji rent a car Beograd

Iznajmljivanje vozila nije luksuz već neophodnost ako želite da vam svaka lokacija bude dostupna. Beograd je metropola i nudi mnoge agencije za najam automobila pa je dobro pitanje koji je to najjeftiniji rent a car u Beogradu i kako ga prepoznati?

Ne, mi nećemo naznačiti kojoj agenciji da se obratite već ćemo dati smernice za najisplativiji najam vozila kojoj god se agenciji obratili, koje troškove iznajmljivanja treba podneti, a koje možete i da izbegnete. Opširnije o ovome u nastavku teksta.


Uradite domaći – istraživanje ponude agencija za rentiranje vozila


Ako želite da unajmite najjeftiniji rent a car istražite ponudu neke od agencija koje posluju u Beogradu. Proverite kakve popuste i akcije oglašavaju, šta dobijate, a šta je samo marketinški trik.

Ako imate vozilo koje vam je favorit proverite cene rentiranja u više različitih rent a car agencija jer to može biti prvi korak u uštedi u konačnom računu. Zašto se one razlikuju, na koji oblik rezervacije se odnose. Sve piše samo treba pažljivo pročitati.

Neka vam ne budu jedini kriterijumi oglasi koji su prvi u pretrazi na google. Proverite da li su zaista tako dobri kao što kažu, da li su vredni vašeg poverenja.


Šta je od opreme gratis, a šta ne?


Sada dolazimo do ključne stavke, a to je da li ćete udobnost putovanja žrtvovati za niže cene najma? Najčešće se dobija besplatno:

  • GPS
  • Sedište za dete
  • Zimska oprema…


Kažemo „najčešće“, ali ponuda varira, a ona što se gotovo uvek plaća je:

  • Wi-Fi mobilni internet
  • Dečija kolica
  • Krovni kofer
  • Pomoć na putu
  • Usluga vozača…


Ako iznajmljujete vozilo i vozite kraće relacije po gradu neće vam trebati krovni kofer ili pomoć na putu, ali ako idete na duže putovanje rent a car mora sadržati više opreme. Od nje će i cena iznajmljivanja značajno varirati pa dobro promislite šta vam je neophodno, a bez čega i ne morate.


Gde putujete?


Složićemo se da su uvek primamljiviji novi modeli luksuznog izgleda. Ipak, ako želite da uštedite sa rentiranjem birajte automobil prema potrebama putovanja i broju putnika.

Ako iznajmljujete vozilo za gradsku vožnju, razmislite o malom, kompaktnom autu  koje je mali potrošač i lak je za parkiranje u gradu. Dnevni troškovi goriva će biti niži, a vožnja kroz gužvu prijatnija.

Duža putovanja sa većim brojem putnika zahtevaju veće i komfornije vozilo koje je skuplje, ali i ovde možete uštedeti ako odabrete ono koje je najjeftinije u klasi.


Depozit za rent a car i osiguranje – da ili ne?


Određeni stepen osiguranja je obavezan. Proverite šta on obuhvata i od čega ste sve zaštićeni. Niže cene najma će biti ako se odlučite na osnovno osiguranje, ali budite spremni da, u slučaju štete, platite dosta toga što nije bilo uključeno.

Sve se češće čuje akcija „bez depozita“, ali treba proveriti šta se sve dobija za niže iznose, da li se možda plaća više osiguranje ili se dobija manje besplatne opreme. Dakle, ponavljamo da uradite „domaći zadatak“ i istražite da li je sve zaista povoljno ili će sve kasnije biti daleko skuplje.


Čitajte i „sitna slova“


Na sajtovima rent a car agencija stoje jasno definisane odredbe i uslovi rentiranja vozila. Sve pažljivo pročitajte i uporedite propise nekoliko agencija. Kada se štedi svaki dinar je bitan.


Kada se automobil vraća? Gde se uzima i vraća?


Neće biti jeftino ako zakasnite sa vraćanjem automobila. Svako prekoračenje se plaća. Tolerišu se mala kašnjenja, ali nemojte računati previše na tako nešto. Verovatnije je da će zaračunati dodatan dan najma, možda i sa penalima.

Specificni zahtevi poput toga da vas rent a car vozilo čeka na aerodromu ili da ga ostavite negde u Srbiji platićete dodatno pa ako možete bez ovih usluga proćićete jeftinije.


Sve kvarove prijavite odmah po preuzimanju vozila


Proverite da li dobijate sve što je dogovoreno, zabeležite i slikajte vizuelne kvarove. Renomirane agencije će ozbiljno shvatiti svaku primedbu i izaći u susret pri definisanju novih uslova. Na ovaj način vas neće kasnije teretiti za štetu koju niste prouzrokovali.


Količina goriva koju ostavljate


Na prvom mestu morate znati koliko po ugovoru dobijate goriva, ako je to pun rezervoar proverite da li je zaista tako.

Proverite koliko goriva morate da vratite u rezervoaru pri vraćanju kola da vam ne naplate penale zbog čistog nemara.


Popust za verne klijente


Neka vam pažljivo biranje najpovoljnije rent a car agencije postane pravilo, a ne izuzetak. Dobijanje lojaliti kartice ili neke druge zabeleške da ste bili klijent može da vam donese veći popust prilikom sledećeg iznajmljivanja.

Rentiranjem vozila dobijate komforan prevoz sa ispravnim automobilom gde god da poželite da idete. Da bi imali udobnu vožnju nađite balans između komfora i niže cene. Detaljno proučeni uslovi najma automobila doneće mogućnost za personalizovanje ponude po uslovima koji su vam neophodni i koje ćete jedino i platiti. Tako se i štedi i uživa u putovanju.

Šta mislite o koceptu iznajmljivanja automobila? Da li imate situacije kada bi vam dobro došlo takvo vozilo? Pišite nam u komentare ispod teksta.

 

najjeftiniji rent a car, cene rent a car usluge

KOMENTARI (3)

Srecko
20-Dec-20
Preporuči | +1

Hoćeš luksuz e to moraš da platiš, ako hoćeš dobar iznajmljen automobil sa vozačem koji poznaje i strane jezike kakve ima Autorentdoo to košta.

Korisnik
13-Nov-20
Preporuči | +3

Manje više sve rent a car agencije imaju slične ako ni i iste cene iznajmljivanja. Jedino se može dobiti cenkanjem u 4 oka i to ako nije sezona. Posetom sajtova neće se ništa dobiti, svi gledaju cene konkurencije i formiraju svoje cene

Joca
11-Nov-20
Preporuči | +3

Iznajmim ponekad rent a car kada mi treba za dalji put, jer moj auto nije bas u najboljem stanju, a planiram da ga se resim. Veliki je izbor agencija u Beogradu i stvarno je siroka ponuda najrazlicitijih modela, cene su manje vise svuda slicne. Program lojalnosti se isplati.

Dodaj komentar


Kontaktirajte nas

PronadjiAuto
Telefon:
Email: office@pronadjiauto.com

Korisne adrese

Izdvojeno