PODELITE

Kako se zaštititi od korona virusa u rent a car vozilima

PronadjiAuto 14 May 2020 komentara: 5 pregleda: 980
Kako se zaštititi od korona virusa u rent a car vozilima

Vlasnici domaćih rent a car agencija otkrivaju šta preduzimaju kako bi korisnici bili zdravi i daju savete kako da se zaštitite prilikom iznajmljivanja vozila.

S obzirom da se mnoga preduzeća ponovo otvaraju i zaposleni se vraćaju na svoja radna mesta, ukoliko ste udaljeni od posla, a nemate svoj automobil, vaše mogućnosti su ograničene. Javni prevoz još uvek ne radi punim kapacitetom i predstavlja veći rizik za zdravlje, taxi je skup za duže relacije, a iznajmljivanje skutera ili bicikla iako su dobra opcija kada je lepo vreme, ipak nisu pravo rešenje za sve.

Rent a car  može biti dobra alternativa za sve koji imaju vozačku dozvolu, jer su automobili za iznajmljivanje i dalje lako dostupni i možda će biti pristupačniji nego ikada.

Ipak iznajmljivanje vozila donosi rizike od zaraze  za vozače, mada svakako mnogo manje od javnog prevoza. Pandemija je veliki problem za ceo svet a ne samo za lokalne rent a car agencije. Jer virus može izazvati niz simptoma, u rasponu od blage bolesti do upale pluća. Sada mnogi od nas treba da umeju da prepoznaju simptome bolesti kao što su temperatura, kašalj, glavobolje i još nebrojeni niz simptoma koji se skoro svakodnevno otkrivaju.

S obzirom da doktori upozoravaju da se i dalje drži socijalna distanca, jer se korona virus najbrže širi kapljično, a neki nosioci virusa nemaju simptome, najsigurnije je voziti se sam. Međutim virus može preživeti na površinama satima, pa čak i danima, tako da je dezinfekcija vozila koje koristi više ljudi obavezna.

Koliko se dugo virus zadržava na površinama?

  • na metalnim površinama, virus može da opstane 12 sati
  • na tekstilnim površinama, virus opstaje 9 sati
  • na koži virus se zadržava 10 minuta


Vlasnici domaćih rent a car agencija otkrivaju koje mere predostrožnosti preduzimaju i kako da bezbedno iznajmite automobil.

Posebno obraćamo pažnju na:

  • dezinfekciju dodirnih tačaka u unutrašnjosti vozila kao što su sedišta, volan, menjač, zatim kvake na vratima kao i druge dodirne površine
  • obavezno često čišćenje naših objekata sredstvima za dezinfekciju
  • maksimalnu zaštitu naših radnika


Uz mere koje preduzimaju dodaju i sledeće: "Zamolili smo iznajmljivače da prilikom putovanja nose sa sobom maske, rukavice i sredstva za dezinfekciju, a mi kao vlasnici dezinfikujemo automobile posle svake vožnje, odnosno pre ponovnog iznajmljivanja.

Profesionalne agencije koje se bave najmom će svakako poštovati preporuke i učinite sve a pre svega, da omoguće bezbednost i sigurnost klijenta koji vrši najam vozila.

Ukoliko iznajmljujete automobil ovo su mere koje treba poštovati:

  • nošenje maske i rukavica pre iznajmljivanja vozila i u toku vožnje
  • pokušajte da ne dodirujete lice tokom vožnje
  • držite otvorene prozore, zbog ventilacije
  • korišćenje sredstva za dezinfekciju ruku po izlasku iz automobila, ili oprati ruke što pre je to moguće


Ukoliko iznajmljujete vozilo na duži vremenski period, na nedelju dana ili duže, onda možete biti malo opušteniji nakon  prve vožnje, jer ćete sledeći put kada ga koristite znati koje površine treba a koje ne ponovo dezinfikovati. Naravno sredstvo za dezinfekciju ruku treba uvek koristiti pre sedanja za volan.

I za kraj napominjemo da uz poštovanje svih mera predostrožnosti nema bojazni od zaraze korona virusom, tako da slobodno nastavite sa svojim aktivnostima i osećajte se bezbedno. Vanredno stanje je, makar trenutno, za nama. Vreme je da se malo opustimo. Dolazi leto, isplanirajte neki lep odmor i uživajte u vožnji prelepim predelima. Rent a car je jedno od dobrih rešenja ako želite da upoznate mesot u kome putujete.

Ako Vam je ovaj tekst koristio ili imate neki savet ili iskustvo koje želite da podelite sa nama, ostavite nam komentar.

 

koronavirus, rentacar_agencije,iznajmljivanje_vozila,dezinfekcija_automobila

KOMENTARI (5)

Srecko
31-Jul-20
Preporuči | +1

Taksistima i rent a car agencijama koliko se god trudili nece im biti lako da auto uvek bude sterilno cisto za svakog klijenta.

pre i posle
28-May-20
Preporuči | +2

nasi pametni i mudri stari su govorili pre i posle jela treba ruke prati .. primenjeno na najam rent a car vozila mzoda bi trebalo reci pre i posle ulaska u iznajmljeno vozilo treba dezinfikovati sve sto je moglo biti kontaminirano .. nije paranoja ver realnoja

nenad
15-May-20
Preporuči | +3

teško da će neko da nosi masku i rukavice u vozilu. U tome je poenta sa iznajmljivanjem vozila, da vozilo bude preuzeto "čisto" i dezinfikovano, i da klijent ne razmišlja o maski, rukavicama, dezinfekcijama. Jednostavno treba da bude kao da je auto njegov. Inače može da se koristi taksi ili javni prevoz.

Anonimus
15-May-20
Preporuči | +2

Nedavno sam koristio rent a car usluge i sve je bilo ok. Rekli su mi da je auto dezinfikovan, ja sam nosio masku i rukavice i drzao prozor otvoren.

Crvenkapica
14-May-20
Preporuči | +3

Pandemija nije gotova, tako da još uvek nema mesta opuštanju. Rent a car agencije su dužne da dezinfikuju svaki auto pre i posle iznajmljivanja klijentima, ali nije na odmet da i svaki klijent odradi i sve što je u njegovoj moći, radi sopstvene zaštite. Koristan tekst, sve ste predvideli.

Dodaj komentar


Kontaktirajte nas

PronadjiAuto
Telefon:
Email: office@pronadjiauto.com

Korisne adrese

Izdvojeno