PronadjiAuto

PronadjiAuto Blogovi Polovni automobili Blog
OCENITE

Statistika naša dika

PronadjiAuto 28 Jul 2016 ( komentara: ) srbija, polovni automobili, jato, statistika, prodaja automobila
Statistika naša dika

Kome verujete, JATO ili sopstvenom džepu?

 

Jedna od svetski priznatih, da ne kažemo i veoma priznatih kompanija, za istraživanje automobilskog tržišta u svetu, JATO Dajnamiks objavila je izveštaj prodaje novih automobila na tržištima Evrope za prvu polovnu 2016. godine. I eto razloga za radost i veselje. Ne brinite, izveštaj nije naručen, jer to nisu izbori već prodaja automobila.

Posle toliko decenija čekanja, kriza, ratova, gde se posle dužeg vremena, praktično od početka ekonomske krize, vide veći pozitivni pomaci. Srbija je u tom periodu, sa 27 odsto rasta u odnosu na isti period prošle godine, tržište sa najvećim "plusom" u Evropi. Istorijski uspeh. Jao si ga nama kad nas strane agnecije, sa realnim statistikama, hvale.

Ali, hajde malo iz racionalnog ugla. Ako ste prošle godine u istom periodu prodali 100 vozila, a ove u istom periodu 127 vozila, to je zaista fenomenalan napredak, na populaciju od  8 miliona stanovnika.

Gde je začkoljica? Pa, osim činjenice da se u sličnim zemljama po broju stanivnika prodaje za nekoliko redova više vozila i nema neke druge matematike. Samo to. Ovo je Srbija, ovo tumačenje ionako neće razumeti 90% stanovika jer nije bila na časovima baš kada su se radili redovi veličina. Inače, na svim drugim časovima su bile aktivni i proaktivni djaci.

Elem, da ne iskačemo iz koloseka dobrih vesti. Iskoristite ovaj trend pa pronadjite vaše vozilo na sajtu PronadjiAuto. Eto prilike da i vi aktivno utičete na neku statistiku. U ovom slučaju u pitanju su polovni automobili.


Kontaktirajte nas

PronadjiAuto
Telefon:
Email: office@pronadjiauto.com

Korisne adrese

Izdvojeno